MP - POHÁR OFS - LITOMYŠL

06.06.2017 10:15

Hodnocení okresního finále turnaje mladší přípravky dne 3.6.2017

Za účasti 8 týmů se konal finálový turnaj v Litomyšli za podpory OFS Svitavy.

Hrálo se systémem ve dvou skupinách a potom zápasy o umístění. Naši skupinu jsme vyhráli, když jsme postupně porazili Horní Újezd/Morašice 8:0, Borovou 7:0 a Bystré 3:1.

Druhou skupinu vyhrála Čistá, když postupně porazila Březovou 10:5, Svitavy B 3:2 a Sebranice 5:0.

Ve finále jsme se utkali s Čistou o první nebo druhé místo. Naši hráči v prvním poločase prohrávali 0:2, ale ve druhém poločase po převaze vyrovnali na 2:2 a rozhodovali penalty. Zde jsme z počátku tahali za kratší konec a o jednu branku prohrávali, ale vše zlomila čtvrtá série, kdy nejdříve náš brankář Tomáš Mergl proměnil pokutový kop a v zápětí soupeři chytil penaltu, tak rozhodovala poslední série, kdy jsme proměnili a soupeři se penalta nezdařila a míč šel mimo branku

Turnaj byl úspěšným zakončením celé soutěže, kdy se ve finále střetly dva nejúspěšnější týmy, ale nutno podotknout, že všechny týmy zaznamenaly pokrok v dovednostech jednotlivců i kolektivním pojetí hry. Zápasy jednotlivých týmů měly dobrou úroveň.

Pochvalu zaslouží všichni i hráči soupeře za předvedenou hru i sportovní vystupování. Jsme přesvědčeni, že naši kluci zvítězili právem nejenom díky dosaženým výsledkům v celé soutěži a hlavně na jaře, kdy jsme několikrát nebyli kompletní (marodka a jiné překážky) a přesto dokázali ve všech zápasech herně obstát a vyhrát. Zdobí nás jedna remíza a ostatní zápasy výhrou. Doufáme, že ročník 2008 a s ním několik talentů mladších ročníků by mohl být základem lepší budoucnosti litomyšlského fotbalu.

Děkujeme za předání cen místostarostovi p. Janečkovi, předsedovi OFS p. Novotnému a předsedovi fotbalového oddílu p. Chalupníkovi. P. Halvovi za organizaci.

Závěrem děkujeme rodičům, městu a sponzorům za umožnění provozování sportovních aktivit naších mladých fotbalistů. Vážíme si

Trenéři: Ladislav Knap, Josef a Jarmila Lebruškovi