Doma jsme na naše soupeře nestačili

06.10.2022 14:28
Šestý turnaj krajské soutěže starších přípravek - neděle 9. 10. - LITOMYŠL
 
Litomyšl – Chvaletice - 3:12 (1:7)
Branky: Tobiáš Řehák, Jakub Friedl – 2x
Litomyšl – Staré Hradiště - 1:10 (0:5)
Branky: Jakub Friedl
Litomyšl – Dolní Újezd - 3:10 (1:3)
Branky: Jakub Friedl, Jan Zavřel, Vojtěch Doubrava
Naše sestava: Dominik Čech, Vojtěch Doubrava, Alex Dvořák, Jakub Friedl, Samuel Hájek, Matěj Horák, Matyáš Pohorský, Tobiáš Řehák, Vendelín Vaňásek, Jan Zavřel
Domácí turnaj se nesl ve znamení omluvenek, v kabině jsme se tak sešli ve značně improvizované sestavě.
První zápasy, respektive jejich první poločasy nám dlouhodobě nevycházejí a nejinak tomu bylo i na domácím turnaji. I přes intenzivní předzápasovou rozcvičku v úvodech utkání působíme na hřišti ospalým dojmem a nedokážeme se dostat do zápasového tempa. A právě naší „ospalosti“ využil i soupeř z Chvaletic a o osudu zápasu rozhodl již v jeho první půli. Druhá půle se nesla ve znamení našeho zlepšeného výkonu, ale gólové manko se nám i přes viditelné úsilí našich hráčů nepodařilo smazat. Zápas tak skončil jednoznačným vítězstvím hostujícího celku.
Druhé utkání se Starým Hradištěm bylo z naší strany herně povedenější, přesto jsme z utkání odcházeli opět s řádným gólovým přídělem. Mrzet nás může spousta neproměněných šancí. Možností na zkorigování skóre jsme měli více než dost, bohužel nejsme schopni trefit „zařízení“ ani z těch nejvyloženějších pozic.
V závěrečném zápase s Dolním Újezdem jsme chtěli předvést náš nejlepší výkon a to se nám i povedlo. Od úvodním hvizdu jsme hráli se soupeřem vcelku vyrovnanou partii a po konci první půle jsme byli soupeři gólově na dostřel. Druhá půle již nebyla z naší strany tak povedená a soupeř gólově trestal naše chyby v rozehrávce. Ani ve třetím utkání jsme se tak kýženého výsledku nedočkali.
Klukům určitě nelze upřít snahu bojovat o co nejlepší výsledek, ale momentálně je většina soupeřů v krajské soutěži nad naše síly. Těšit nás může to, že celou soutěž momentálně hrajeme převážně s hráči ročníku 2013, kdežto většina týmu z řad soupeřů je tvořena s hráčů o rok starších. To, že se mladší hráči dostávají do hry proti těm starším, se jako výhoda projeví až v další sezóně, kdy se mladší hráči budou v nejvyšší soutěži starších přípravek potkávat na hřišti se stejně starými soupeři.
V zimní přestávce tak máme určitě na čem pracovat a kam se herně posouvat. Na naší hře se výrazně projevil předsezónní odchod několika klíčových hráčů do jiných klubů a také zranění některých hráčů základní sestavy, kteří absentovali na několika posledních turnajích. Podzimní sezónu jsme tak odehráli převážně s hráči ročníku 2013, tedy s hráči o rok mladšími, než se kterými se hráči během zápasů na hřišti potkávali. Tento věkový rozdíl se zákonitě musel projevit, a to jak v samotné souhře, tak i v přeneseném zúčtování, tedy ve výsledku.
Věřím tomu, že právě herní zkušenost ze zápasů s o rok staršími protihráči se v následující sezóně stane naší výhodou, kdy se hráči na hřišti budou potkávat již se stejně starými soupeři.