DRUHÁ PŮLE TURNAJE V LITOMYŠLI LEPŠÍ TÉ PRVNÍ

18.10.2021 13:16
Sedmý turnaj krajské soutěže starších přípravek – neděle 17. 10. - LITOMYŠL
Litomyšl – Lázně Bohdaneč - 0:13 (0:5)
Litomyšl – Přelovice - 3:4 (1:3)
Branky: Samuel Čermák, Kristián Jiříček, František Pokorný
Litomyšl – Dolní Újezd - 9:7 (6:4)
Branky: Samuel Čermák, Filip Hubinka 3x, Kryštof Kopecký, František Pokorný 3x, Petr Zaal
 
Naše sestava: Telmo Barrera, Mikuláš Boštík, Samuel Čermák, Filip Hubinka, Kristián Jiříček, Kryštof Kopecký, Arnošt Maiwald, František Pokorný, Kristián Píša, Tobiáš Řehák, Adam Tměj (brankář), Petr Zaal
Hned na úvod domácího turnaje nás čekal silný soupeř z Lázní Bohdaneč. Hráči Bohdanče potvrdili své kvality a na hřišti jasně dominovali. Do druhé půle jsme nastoupili s obdrženými pěti góly v naší síti a se snahou pokusit se zkorigovat nepříznivý stav. Bohužel zůstalo pouze u přání. I druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako ten první. Hráči soupeře připisovali na svůj účet jeden gól za druhým a my jsme na jejich hru nenašli v celém utkání odpověď. I přes několik málo šancí v zápase se nám nepodařilo vstřelit alespoň čestný gól a tak jsme Bohdanči nakonec podlehli vysoko 0:13.
Po herně nepovedeném úvodním utkání jsme ke svému druhému zápasu nastoupili proti hráčům Přelovic s cílem zlepšit celkový herní projev týmu. I když soupeř nedosahoval kvalit Bohdanče, my jsme stále pokračovali v matném výkonu a dovolili tak Přelovicím v první půli třikrát skórovat. Do druhé půle jsme vstoupili již o poznání aktivněji a brzy srovnali na 3:3. Po té co jsme svého soupeře gólově dorovnali, jsme se i nadále tlačili do brány a zápas chtěli co nejrychleji rozhodnout a dotáhnout do vítězného konce. Šancí si v zápase vystřílet výhru jsme měli více než dostatek, ale v koncovce jsme byli bezzubí a tak nás soupeř z ojedinělé akce v závěru zápasu gólově ztrestal a celé utkání ovládl v poměru 4:3.
Gólově, ale i herně nejvydařenější utkání jsme odehráli proti tradičnímu rivalovi z Dolního Újezdu. Na trávníku se od úvodních minut strhla hotová fotbalová přestřelka. Deset gólů, které vsítili hráči do obou branek, dalo vzniknout poločasovému výsledku 6:4 z pohledu Litomyšle. Po první půli, která se nesla ve znamení útoku, se ve druhé části hráči již víc věnovali svým obranným úkolům, ale i tak divácky atraktivní zápas skončil hokejovým skóre 9:7.
V závěrečném téměř derby utkání podzimní sezóny jsme si mohli zakřičet náš vítězný pokřik, který byl o to sladší, že jsme v něm porazili silný tým sousedního Dolního Újezdu.
Trochu smíšené pocity z herního projevu týmu v první půli turnaje hráči přebili svým zlepšeným výkonem v závěrečném utkání. A právě na takovýto výkon bychom chtěli navázat i v jarní sezóně, kde nás čekají další z řady turnajů krajské soutěže a především pak závěrečný finálový turnaj, kde bychom se chtěli prezentovat naší nejlepší hrou.
Všem přítomným divákům děkujeme za trvalou podporu domácího týmu v turnaji.