Na finálovém turnaji o pohár předsedy OFS jsme stříleli slepými

04.06.2019 21:47
V neděli 2. 6. se opět po roce a opět v Třemošnici uskutečnil finálový turnaj o pohár předsedy OFS za účasti všech týmů hrajících krajskou soutěž.
Za neutuchajícího tropického vedra, které vysávalo z hráčů i trenérů energii, jsme postupně odehráli následující zápasy s těmito výsledky:
Litomyšl – Choceň
1:1
Litomyšl – Třemošnice
2:5
Litomyšl – Přelouč
0:1
Litomyšl – Libchavy
5:1
Litomyšl – Holice
1:1
Litomyšl – Lázně Bohdaneč
0:1
Litomyšl – Pardubičky
0:2
Litomyšl – Čistá/D. Újezd
2:0
 
Po celý turnaj nás provázela žalostná výtěžnost při proměňování šancí. To co jsme byli schopni v některých zápasech zahodit, bylo až neskutečné. A právě díky naši nemohoucnosti vstřelit branku, a to především v zápasech, ve kterých jsme buď prohráli o gól, nebo remizovali, nás připravila o lepší umístění v turnaji. Takhle jsme se svým výkonem doklopýtali ke konečnému osmému, tedy předposlednímu místu. Je to pro nás tak trochu zklamání, zvláště pak v kontextu s loňským úspěchem, kdy jsme pohráli jediný a to finálový zápas s Poličkou. Na druhé straně jsme pozdějšímu vítězi turnaje týmu Chocně jako jediní sebrali body a to jsme v zápase šahali po plném počtu bodů.
Obecně se dá říci, že jsme odehráli tak trochu smolný turnaj a některým hráčům, kteří nás jindy svými výkony drží, to prostě úplně nesedlo. To se tak někdy ve fotbale stává. Hráčům musíme poděkovat především za výdrž, že v počasí, které spíše svádělo k ležení u vody, byli schopni ještě běhat a hrát fotbal. Na závěr musím vyzvednout výkon našeho brankář Tomáše Mergla, který dostal individuální ocenění pro nejlepšího gólmana celého turnaje. Gratulujeme !!!
Do příští sezóny však hledíme s optimismem a těšíme se na další měření sil třeba v krajské soutěži, nebo ve finálovém turnaji o pohár předsedy OFS.