V Dašicích jsme odehráli tři vyrovnaná utkání

22.09.2022 07:30
Čtvrtý turnaj krajské soutěže starších přípravek – neděle 25. 9. - DAŠICE
Litomyšl – Dašice - 4:6 (7:0)
Branky: Mikuláš Boštík, Samuel Čermák – 3x, Šimon Krejsa – 2x, Jan Motyčka – 3x, Tobiáš Řehák, Petr Zaal, Alexandr Zarets – 2x
Litomyšl – Třemošnice - 9:2 (X:1)
Branky: Mikuláš Boštík – 2x, Samuel Čermák, Filip Hubinka, Kristián Jiříček, Šimon Krejsa – 2x, Jan Motyčka – 6x, Petr Zaal, Alexandr Zarets – 5x
Litomyšl – Holice - 2:4 (9:1)
Naše sestava:  Filip Hubinka, Jan Rožek, Petr Zaal
Další turnaj krajské soutěže hostili, stejně, jak tomu bylo minulý týden, Dašice. A právě na domácí tým jsme narazili hned v našem úvodním utkání. Bohužel jsme nezachytili začátek utkání a i běhen celého zápasu jsme působili ospalým dojmem a tak nás soupeř přehrával svým důrazem v poli a svou vysokou výtěžností v koncovce. Rozdíl mezi oběma týmy byl především ve kvalitě zakončení. Dašice čtyřikrát vystřelili na bránu a všechny střely skončili v naší síti, naproti tomu jsme my ze stejného počtu šancí vytěžili jediný gól.
Do Holic jsme tentokráte vyrazili téměř s kompletním kádrem a na výkonu týmu to bylo znát.
V obou odehraných utkáních jsme jasně dominovali a své soupeře přehráli a přestříleli
rozdílem třídy, a tak jsme si opět mohli dovolit protočit kluky na jednotlivých postech tak, aby si každý hráč mohl dát gól.  A je pravdou, že se téměř všem skórovat povedlo.
V utkáních, ve kterých soupeři nedosahují našich kvalit, mají hráči na řešení herních situacích dostatek času a právě v takovýchto zápasech si hráči mohou dovolit a vyzkoušet to, co by si v jiných utkáních nezkusili. Těmito zápasy nabytou zkušenost si pak mohou přenést do utkání  proti silnějším soupeřům, od kterých nedostanou tolik prostoru ani času na řešení herních variant.
Turnaj v Holicích jsme jednoznačně ovládli a příští sobotu nás čeká závěrečný turnaj o pohár předsedy OFS, kde se střetneme s již o poznání zdatnějšími soupeři.
Já věřím, že herně máme na to, abychom ze své silnější skupiny postoupili, a poprali se v Lázních Bohdaneč o jednu z medailí.
Všichni zúčastnění hráči si za své výkony zaslouží pochvalu, stejně tak jako diváci, kteří nás povzbuzovali v průběhu obou utkání.