V domácím prostředí jsme nenašli přemožitele

09.10.2018 20:27
V neděli 7. 10. jsme na domácím hřišti hostili pátý turnaj okresní soutěže.
Prvním soupeřem nám byl tým Horního Jelení. Naši hráči vstoupili do zápasu bez respektu a svého soupeře od začátku přehrávali. Do druhého poločasu jsme tak šli s luxusním náskokem 5:0. Ve druhém dějství se nám, i přes velké množství šancí, již nepodařilo vsítit další gól a tak konečný výsledek kopíroval ten poločasový.
Další utkání jsme odehráli proti Žamberku. I v tomto zápase se nám herně i střelecky dařilo, o čemž nejlépe vypovídá konečné skóre 8:1 (5:0).
Asi nejtěžším nedělním soupeřem pro nás byl tým Lázní Bohdaneč, proti kterému jsme nastoupili do posledního utkání. V první půli jsme se soupeřem hráli vcelku vyrovnanou partii, a i když jsme opticky měli víc ze hry, soupeř v závěru poločasu udeřil a vstřelením vedoucí branky nás potrestal za náš nedůraz v jeho pokutovém území. Výsledek prvního poločasu tak byl 0:1 v neprospěch Litomyšle. Do druhé půle jsme nastoupili s touhou otočit nepříznivý stav. A to se nám také povedlo. Hráči závěrečný úsek zápasu odmakali a hned v úvodu druhé půle smazali jednogólové manko. Soupeři se sice ještě jednou podařil v utkání vést, tentokráte 1:2, ale jeho vedení netrvalo dlouho a naši hráči se po vyrovnávacím gólu na 2:2 rozstříleli až na konečných 6:2.  
Před domácím publikem jsme tak byli 100% a po zásluze jsme si do tabulky připsali plný počet bodů. Ve všech třech odehraných zápasech se dostali do hry všichni hráči starší přípravky, a i když někteří budou muset ještě nějakou chvíli potrénovat, aby své spoluhráče herně dorostli, věříme, že jim tato zápasová zkušenost pomůže v jejich fotbalovém růstu.
Naše sestava: Daniel Čermák, Adam Dvořák (2), Denis Gult (1), Marek Halamka (1), Antonín Hloušek (9), Jindřich Klička, Lukáš Knap, Filip Kovář, Vojtěch Kovář, Vojta Loskot, Kryštof Macek (1), Tomáš Mergl (brankář)(1), Jiří Pavlíček (1), Vladislav Perepelytsia (2), Jan Rojar (1)
Čísla v závorce udávají celkový počet vstřelený gólů ve všech zápasech.