V Lázních Bohdaneč jsme doplatili na neproměňování šancí

05.05.2019 18:15
Sehrát jedenácté kolo krajské soutěže jsme přijeli do Lázní Bohdaneč.
První z trojice zápasů jsme odehráli proti Slatiňanům. Od začátku bylo utkání vyrovnané, pouze s tím rozdílem, že soupeř své šance proměňoval a my ne. Po třetím inkasovaném gólu jsme začali své šance proměňovat i my a před koncem zápasu jsme srovnali na 3:3. Bohužel půl minutu před závěrečným hvizdem jsme obdrželi smolnou branku, na kterou jsme již ve zbývajícím čase nedokázali odpovědět a se soupeřem jsme tak prohráli těsně 3:4 (0:2). V zápase nás může mrzet velké množství neproměněných šancí. Kdybychom z těchto šancí proměnili alespoň třetinu, výsledek zápasu by musel vyznít jasně v náš prospěch.
Ve druhém utkání nás čekal tým Horního Jelení. I v tomto zápase jsme doplatili na neproměňování šancí, a i když se většina zápasu odehrávala na půlce soupeře, z utkání jsme odešli poraženi 2:3 (0:1)
Proti domácímu týmu Lázní Bohdaneč jsme chtěli konečně protrhnout střeleckou smůlu, ale opět jsme i přes celkovou převahu se soupeřem prohrávali v poločase o gól (1:2). Ve druhé půli jsme hráče Bohdanče téměř nepustili do hry a odměnou nám bylo překlopení nepříznivého stavu na naši stranu. Utkání jsme nakonec ovládli v poměru 5:2.
Především první dvě utkání byla velmi vyrovnaná a takové zápasy jsou pro fotbalový vývoj kluků ty nejlepší, kdy se soupeřem musí bojovat o každý balón.
Nebýt naší nemohoucnosti v zakončení určitě bychom si s turnaje odvezli více než jen jedno vítězství. Na příště se tak v tréninku musíme zaměřit na vyšší efektivitu v proměňování šancí a na rychlost a kvalitu zakončení.
Naše sestava: Dan Čermák, Jindřich Klička, Lukáš Knap, Filip Kovář, Vojtěch Kovář, Vojtěch Loskot (2), Tomáš Mergl (brankář), Jakub Novotný, Kryštof Macek (2), Vladislav Perepelytsia (4), Lukáš Stříteský (2)
Čísla v závorce udávají počet vstřelených branek ve všech zápasech.