PODAŘENÝ VSTUP DO PODZIMNÍ SEZÓNY NA DOMÁCÍM HŘIŠTI V LITOMYŠLI

08.09.2019 23:37
V neděli 8. 9. jsme na domácím stadionu hostili úvodní kolo krajské soutěže. Díky podmáčenému povrchu travnatého hřiště jsme celý turnaj odehráli na umělé trávě.
K prvnímu utkání jsme nastoupili proti týmu Moravan. Na hráčích obou týmů bylo znát, že je to jejich první soutěžní zápas, a tak se do poločasové přestávky hrál spíše opatrný fotbal - s cílem hlavně neinkasovat. To splnili hráči do puntíku, čemuž odpovídá i bezbrankové skóre po první půli 0:0. Do druhého poločasu jsme již nastoupili odvážněji a tým Moravan jsme začali přehrávat. I přes množství šancí jsme nakonec vyválčili hubené vítězství 1:0 a mohli si tak poprvé v sezóně zakřičet vítězný pokřik. „My jsme kluci z Litomyšle – vyhráli jsme, to si pište“.
Dalším naším soupeřem byl tým Horního Jelení. Zápas se od začátku hrál ve vysokém tempu s množstvím pěkných fotbalových akcí. Hosté přeci jenom měli v prvním poločase více brankových příležitostí a zaslouženě v půli zápasu vedli 3:0. Ve druhé části naši hráči přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a místy svého soupeře nepustili za půlku. Bohužel jsme v této pasáži nevyužili ani ty největší šance, a tak konečný výsledek 5:2 je pro nás snad až příliš krutý.
V závěrečném utkání jsme narazili na Slatiňany. Utkání jsme měli po celou dobu pod kontrolou a po poločasovém výsledku 2:1 jsme v poločase druhém přidali další dvě branky a celé utkání ovládli v poměru 4:1.
Všichni hráči předvedli na začátku velmi dobré výkony a zaslouží gratulaci. Turnaj se nám herně vcelku vydařil a předvedený výkon je příslibem do dalších tréninků a turnajů.
Děkujeme divákům za jejich podporu po celou dobu turnaje. 
Naše sestava: Denis Gult, Jakub Chadima (2), Jakub Jareš, Václav Jetmar (brankář), Filip Kovář, Vít Krejsa, Tobiáš Novák (1), Jakub Novotný (1), Vilém Pecháček (2), Jan Tobek (1), Filip Weisar 
Čísla v závorce udávají počet vstřelených branek ve všech zápasech.