V Němčicích jsme zkompletovali prohru, remízu i výhru

13.10.2019 22:29
Okresní soutěž smíšených přípravek Němčice 12. 10. 2019
 
Čistá/Litomyšl – Němčice                                      1:1  (1:1)
Branky: Jan Chlup
Čistá/Litomyšl –  Cerekvice                                  3:4  (1:1)
Branky: Matyáš  Fišmon, David Mareš, Jiří Elčkner
Čistá/Litomyšl –  Sebranice                                  3:2  (2:0)
Branky: Jan Chlup 2x, Martin Jirásek
Šesté kolo okresní soutěže se odehrálo v sobotu 12. 10. na travnatém hřišti v Němčicích.
Do úvodního zápasu jsme nastoupili proti týmu domácích. Od úvodního hvizdu byl duel velmi vyrovnaný. Ani jednomu týmu se nepodařilo zatížit konto soupeře více jak jedním gólem, a tak poločasový výsledek i celý zápas skončil spravedlivou remízou.
Proti Cerekvici jsme se chtěli prezentovat odvážnějším výkonem. Po remízovém poločase jsme svému soupeři odskočili o dvě branky a zdálo se, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Bohužel posledních pět minut bylo z naší strany velmi nepovedených. Třikrát po sobě jsme neuhlídali nejlepšího hráče Cerekvice a ten nás ztrestal třemi brankami. Škoda, že jsme v konci utkání nezachovali chladnější hlavu a některé situace nevyřešili lépe. Vítězství jsme si za předvedený výkon určitě zasloužili. 
Tým ze Sebranic byl naším posledním soupeřem. Na závěr turnaje jsme si chtěli připsat vítězství a s tím jsme vstoupili do zápasu. Aktivní hrou jsme si do poločasu vybudovali dvougólový náskok. A když jsme ve druhé půli přidali ještě jeden gól, zdálo se, že je o výherci rozhodnuto. Opět jsme však ke konci zápasu zcela přestali hrát a soupeři se podařilo snížit až na rozdíl jediného gólu. Víc už však do závěrečného hvizdu nestihl, a tak jsme nakonec vyválčili vytoužené vítězství.
Zápasy, které můžeme v klidu dotáhnout do vítězného konce, si v posledních minutách zbytečně komplikujeme, jako bychom se báli vyhrát. Tuto nervozitu se musíme pokusit odbourat a zápasy tak dohrávat s větším přehledem a s balónem na našich kopačkách.
Naše sestava: David Bačovský, Šimon Dřinovský, Jiří Elčkner, Matyáš Fišmon, Marian Hošek, Jan Chlup, Martin Jirásek, David Mareš, Dominik Němec, Vít Pavliš,